Home Actualitate Ziua Informării Preventive, la ISU „DELTA“ Tulcea

Ziua Informării Preventive, la ISU „DELTA“ Tulcea

by Crina Matei
0 comment

Începând cu anul 2011, IGSU s-a raliat iniţiativei desfășurată la nivel european, astfel încât, în fiecare zi de marţi – 13 este marcată Ziua informării Preventive.

Cu acest prilej, marți, 13 iulie a.c. vor continua acțiunile de informare și educare preventivă în locurile aglomerate din municipiul Tulcea, dar și în celelalte localități ale județului prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, care vor primi materiale preventive în vederea distribuirii acestora către cetățeni.

Vor fi abordate următoarele aspecte:

– folosirea responsabilă a instalațiilor electrice și de gaze și verificarea acestora de către personal specializat;

– instalarea în locuințe a detectoarelor de fum și de gaz;

– supravegherea și informarea copiilor, astfel încât aceștia să cunoască riscurile la care se expun în orice împrejurare.

„Multe dintre efectele unor situații de urgență pot fi limitate sau chiar eliminate dacă vă informați la timp și știți cum să acționați corect! Este pentru binele dumneavoastră și al familiei dacă identificați potențialele pericole și aplicați măsurile și regulile de prevenire a eventualelor situații de urgență.“, au transmis reprezentanții ISU Tulcea.

Pentru informații utile despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență accesați portalul https://fiipregatit.ro/ sau descărcați aplicația DSU din Google Play Store și AppStore.

Sursa: ISU Tulcea

related posts

Leave a Comment