Home Actualitate Vestigii amplasate în Parcul Arheologic din Constanța

Vestigii amplasate în Parcul Arheologic din Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

70 de plăcuțe cu informații despre vestigiile cetății antice Tomis amplasate în Parcul Arheologic din Constanța, pot fi identificate începând de zilele acestea de către iubitorii de istorie sau de către curioșii care fac o plimbare prin parc.

Serviciul Amenajări Urbane  a montat în urmă cu scurt timp aceste plăcuțe, în sprijinul iubitorilor de frumos. Infomațiile de pe aceastea sunt scrise atât în limba română, cât și engleză.

În plus, cei care doresc mai multe informații despre istoria cetății tomitane pot scana cu telefonul mobil codul inscripționat pe fiecare plăcuță care îi va trimite către un site. Această platformă cuprinde detalii cu privire la vestigiile găsite în Constanța și care au fost amplasate în Parcul Arheologic.

Astfel informațiile vor putea fi citite în scurt timp și pe cele 9 panouri aplasate acum în parc ce vor fi inscripționate cu date despre „Tomisul Creștin“, „Evoluția orașului Tomis în antichitate“, „Începutul cercetărilor arheologice în Dobrogea“ „Creștinismul în Scythia Minor (Dobrogea)“, „Întemeierea orașului Tomis“, „Cărturari din Dobrogea în antichitate“, „Dobrogea în secolele X-XIV“, „Numele orașului Tomis“ și „Numele orașului Constanța“.

Tot în parcul Arheologic vor fi inscripționate 36 de panouri metalice pe care vor fi scurte texte care prezintă evenimente sau locuri din vechea cetate Tomis.

related posts

Leave a Comment