Home Actualitate Școlile se pregătesc pentru elevi

Școlile se pregătesc pentru elevi

by Antonia Mocanu
0 comment

A fost ședință online cu directorii unităților de învățământ preuniversitar la Constanța. La aceasta au participat inspectori din cadrul ISJ Constanța, cât și reprezentanți din cadrul DSP Constanța. Subiectul stringent care e pe buzele tuturor se referă la perioada 2-12 iunie atunci când elevii de clasa VIII-a și a XII-a se vor reîntoarce la școală pentru a putea participa la perioada de pregătire a Bacalaureatului și evaluării naționale.

De asemenea, obiectivele acestei ședințe de lucru au fost: trecerea în revistă a precizărilor legislative nou apărute cu privire la activitatea curentă din această perioadă în unitățile de învățământ și aplicarea măsurilor optime în vederea pregătirii spațiilor școlare pentru derularea activității de pregătire suplimentară și de pregătire a examenelor naționale.

Totodată în cadrul ședinței online s-au mai luat în calcul aspecte precum descrierea circuitului de intrare-ieșire al elevilor și cadrelor didactice;  desemnarea unei persoane responsabile cu fluxul comunicațional între școală și Direcția de Sănătate Publică Constanța; existența necesarului privind substanțele dezinfectante și măștile, care vor fi asigurate de Ministerul Educației și Cercetării;  efectuarea corespunzătoare a igienizării spațiilor prin spălarea acestora în primă etapă și apoi dezinfectarea lor; realizarea instructajului elevilor și cadrelor didactice cu privire la procedurile specifice care trebuie respectate pe perioada activității; modul de derulare a termometrizării și triajului epidemiologic de către cadrul medical; circuitele de intrare-ieșire pentru internatele școlare, cele în care vor fi cazați elevi în perioada 2-12 iunie, precum și posibilitatea de asigurare a mesei prin serviciul de catering.

Detalii despre transportul elevilor, despre măsurile de prevenție, dar și despre târgul ofertelor educaționale și a exersării abilităților de utilizare a diverselor platforme on-line în ceea ce privește cadrele didactice, au mai fost dezbătute în cadrul ședinței online.

Astfel, în perioada următoare inspectorii școlari vor efectua monitorizări în toate unitățile de învățământ preuniversitar din județul Constanța pentru a constata corecta punere în aplicare a măsurilor dispuse în contextul situației epidemiologice determinate de răspândirea coronavirusului SARS-CoV-2.

related posts

Leave a Comment