Home Actualitate „VEDERE DIN SPITAL” – campanie naţională a Poliţiei Române

„VEDERE DIN SPITAL” – campanie naţională a Poliţiei Române

by Florentina Lup
0 comment

Marţi, 10 august, pe Autostrada Soarelui, Poliția Română, a lansat campania „VEDERE DIN SPITAL”, o campanie de conștientizare a riscului vitezei excesive. Cele mai multe accidente grave, cauzate de viteza neadaptată la condițiile de drum, se întâmplă în lunile de vară, în timpul concediilor. Fie că aleg zona montană sau litoralul, șoferii se grăbesc către destinațiile alese pentru vacanță.

Nu de puține ori, optează pentru cazări cu o vedere spectaculoasă la mare sau la munte, pentru a profita din plin de locația aleasă. Însă, ce nu realizează este că atunci când accelerează către destinație, riscă să privească o altă vedere: vederea din spital.

Campania „VEDERE DIN SPITAL” se desfășoară la nivel național, în perioada 10 august – 30 septembrie. În cadrul acesteia, Poliția Rutieră va realiza acțiuni punctuale, astfel încât cetățenii să conștientizeze care sunt riscurile la care se expun atunci când nu păstrează distanța, nu adaptează viteza de deplasare la condițiile de drum și mai ales, nu respectă limita de viteză.

Printre acțiuni se numără  distribuirea de flyere, difuzarea la nivel național a unui spot radio, postări pe rețele de socializare și plasări de anunțuri „false” pe site-uri de cazare, respectiv oferte foarte bune care, după accesare, fac trimitere către site-ul www.vederedinspital.ro. Scopul celor din urmă este de a le comunica șoferilor mesajul campaniei chiar înainte să plece la drum, atunci când își caută cazare.

De asemenea, pentru ca mesajul campaniei să ajungă mai ușor la public, a fost realizat un material video care prezintă, într-un mod simbolic, riscul și consecințele vitezei excesive în trafic.

related posts

Leave a Comment