Home Actualitate UniHack – hackathon internaţional pentru studenţi şi elevi

UniHack – hackathon internaţional pentru studenţi şi elevi

by Florentina Lup
0 comment

Institutul Francez şi Ambasada Franţei în România susţin cea de-a doua ediţie a hackathon-ului internaţional UniHack, care va avea loc online în perioada 20 – 22 noiembrie 2020.

Organizat de Liga Studenţilor din Facultatea de Automatică şi Calculatoare Timişoara şi Banat IT, hackatonul face parte din cele şapte iniţiative ale tinerilor din România, câştigătoare ale concursului ,,Sprijin pentru iniţiativele civice ale tinerilor 2020”, lansat în luna februarie. Proiectul a fost ales dintre cele 7 propuneri de hackathoane civice şi a primit o co-finanţare în valoare de 6000 de euro.

UniHack este o competiţie dedicată atât studenţilor, cât şi elevilor de liceu pasionaţi de IT, din întreaga lume, care pot propune soluţii informatice pe teme precum protecţia mediului, dezvoltarea comunităţii şi activismul civic.

Participanţii vor fi grupaţi în echipe de maximum 5 persoane şi vor avea la dispoziţie 48 de ore pentru a concepe şi implementa soluţii software sau hardware pentru probleme civice, sub îndrumarea unor mentori experimentaţi şi a reprezentanţilor companiilor partenere.

Pe lângă partea de programare efectivă, sunt pregătite numeroase activităţi şi provocări, dar şi sesiuni de conferinţe şi workshop-uri susţinute de traineri şi speakeri internaţionali, care vor aborda atât teme tehnice, cât şi de interes civic sau antreprenoriat.

Ca la orice hackathon, cele mai bune echipe vor fi premiate. În funcţie de temă şi tehnologiile folosite, proiectele se vor putea încadra într-unul sau mai multe dintre track-urile următoare: Best Mobile App, Best Web App, Digital Education şi Safe Urban Mobility. Premiile track-urilor vor fi oferite de sponsori, iar organizatorii vor oferi premiul cel mare, în valoare de 2000 euro.

Înscrierile se fac la https://unihack.eu, unde se pot găsi şi mai multe informaţii despre eveniment.

related posts

Leave a Comment