Home Actualitate Un tulcean a salvat zece naufragiaţi în Marea Chinei de Sud

Un tulcean a salvat zece naufragiaţi în Marea Chinei de Sud

by Crina Matei
0 comment

Sindicatul Liber al Navigatorilor a transmis un comunicat de presă în care este prezentată o acţiune de salvare a unor naufragiaţi de către o navă al cărei comandant este tulceanul Constantin Dinu.

În comunicat se prezintă ca nava comandată de tulcean, în timp ce naviga dinspre Singapore spre China a reacţionat la un SOS pentru căutarea unui echipaj al cărei nave fusese lovită de un ciclon.

„După aproximativ 12 ore de căutare, nava comandată de tulceanul Constantin Dinu a reuşit găsirea plutei de salvare cu cei zece naufragiaţi care erau epuizaţi, cu semne vizibile de slăbiciune. Operaţiunea de preluare a celor zece navigatori care abandonaseră nava Dong Yang s-a desfăşurat cu greutate din cauza vântului puternic şi mării agitate (în zonă, ciclonul Krovanh era în plină manifestare). Cu multă responsabilitate şi pregătire, echipajul navei JPO Pisces a reuşit să îi îmbarce pe toţi cei zece navigatori în siguranţă şi să le dea ajutorul şi monitorizarea necesare în astfel de cazuri. Nava s-a îndreptat către portul Yantian (China) pentru descărcare şi debarcarea celor salvaţi”, se precizează în comunicatul Sindicatului Liber al Navigatorilor.

Foto: Sindicatul Liber al Navigatorilor & Facebook

related posts

Leave a Comment