Home Actualitate 2020 încheie cel mai cald deceniu (2011-2020), potrivit Organizației Meteorologice Mondiale

2020 încheie cel mai cald deceniu (2011-2020), potrivit Organizației Meteorologice Mondiale

by Florentina Lup
0 comment

Anul acesta este unul dintre cei mai călduroşi trei ani înregistrați şi rivalizează cu 2016, care este cel mai cald an, conform OMM. Temperaturile ridicate din 2020 au fost înregistrate în ciuda unui fenomen răcoros, ,,La Niña, care este acum la vârf și are impact asupra condiţiilor meteo din mai multe părţi ale lumii.

„Anii călduroși record au coincis de obicei cu un fenomen puternic, El Niño, așa cum s-a întâmplat în 2016. Acum ne confruntăm cu un La Niña, care are un efect de răcire asupra temperaturilor globale, dar care nu a putut ţine în loc căldura din acest an. În ciuda fenomenului La Niña, anul acesta s-a înregistrat o căldură record comparabilă cu cea din 2016.”, a declarat prof. Taalas, secretarul general al OMM.

Organizația Meteorologică Mondială va publica, în luna ianuarie 2021, noi statistici despre temperaturile anului 2020, pe baza a cinci seturi de date globale. Conform raportului provizoriu al OMM, toate cele cinci seturi de date pentru primele 10 luni ale anului (până la sfârșitul lunii octombrie) au plasat 2020 pe locul doi în topul celor mai călduroşi ani din ultimul deceniu.

related posts

Leave a Comment