Home Actualitate Transport gratuit pentru elevii constănțeni

Transport gratuit pentru elevii constănțeni

by Antonia Mocanu
0 comment

Elevii vor călători gratuit la Constanța și în acest an școlar. Însă pentru a putea beneficia de gratuitate aceștia trebuie să facă câteva demersuri  și să solicite abonament lunar centrelor de emitere a documentelor de transport public local de pe raza municipiului Constanța.

Elevii au nevoie de următoarele documente:

 – carnetul de elev / adeverință emisă de unitatea de învățământ vizată prin ștampilă pentru anul în curs, completate cu toate datele de identificare;

– carte de identitatE / certificat de naștere (la prima emitere a abonamentului);

– fotografie 3/4 (la prima emitere a abonamentului).

De asemenea se vor elibera abonamente gratuite lunar, cu valabilitate 1-31 ale lunii calendaristice. Totodată declarația de consimțământ se va solicita la o primă introducere în sistem.

Reamintim că, până acum, toți elevii care erau înscriși la o unitate de învățământ de pe raza municipiului Constanța călătoreau gratuit prezentând doar carnetul de elev vizat pe anul în curs sau o adeverință de școlarizare. Nu era nevoie de alte documente care să ateste calitatea acestora. Însă din acest an școlar conform noilor norme în vigoare elevii constănțeni trebuie să solicite lunar eliberarea unui abonament pentru a călători gratuit cu CT BUS .

Beneficiază de gratuitate pe mijloacele de transport în comun ale CT BUS elevii din învățământul preuniversitar care urmează cursurile de stat sau particulare  autorizat la formele de învățământ preșcolar, primar, secundar și postliceal.

related posts

Leave a Comment