Home Actualitate Te ustură la buzunar, dacă parchezi pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi

Te ustură la buzunar, dacă parchezi pe locurile destinate persoanelor cu dizabilităţi

by Florentina Lup
0 comment

Polițiștii locali constănțeni au verificat, săptămâna trecută, dacă proprietarii autovehiculelor staţionate pe locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități erau îndreptățiți să le ocupe.

Pentru a putea parca pe aceste locuri, beneficiarii au obligația să afișeze, la loc vizibil, cardul-legitimație care le oferă acest drept. Documentul este eliberat, în mod gratuit, de Biroul Siguranța Circulației Urbane și Parcări, în baza certificatului de încadrare în grad de handicap.

În cadrul acțiunilor desfăşurate de reprezentanții Direcției Generale Poliția Locală, din cadrul Primăriei Constanța, a fost verificată respectarea legii nr 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, care prevede că ,,ocuparea abuzivă a locurilor de parcare destinate persoanelor cu dizabilități se sancționează cu amendă cuprinsă între 2.000 lei și 10.000 lei și măsura de ridicare a mașinii pentru eliberarea locului de parcare ocupat fără drept” (art. 100, lit. g).

Polițiștii locali au aplicat 27 de sancțiuni contravenționale și au ridicat 13 autovehicule de pe locurile special amenajate. Mașinile au fost depozitate în parcul auto situat în municipiul Constanța, strada Caraiman, nr.1, și pot fi ridicate doar după ce proprietarii au achitat taxele prevăzute prin HCLM 399/2018:

  • tarif ridicare mașini – 450 de lei;
  • tarif transport mașini – 120 de lei;
  • tarif depozitare mașini/zi – 60 de lei.

related posts

Leave a Comment