Home Actualitate Statistică îngrijorătoare

Statistică îngrijorătoare

by Antonia Mocanu
0 comment

Situație alarmantă! 50% dintre copiii din România nu practică niciun sport. Specialiștii spun că mișcarea înseamnă un corp sănătos și le recomandă părinților să îi îndrume pe copii către o disciplină sportivă.

Potrivit specialiștilor practicarea unui sport ajută la dezvoltarea muşhilor, la postura corpului şi îi fereşte pe copii de obezitate. De asemenea sportul are rezultate foarte bune la nivelul ligamentelor, tendoanelor și a sistemului osos, îmbunătăţeste coordonarea şi echilibrul.

Un copil care face sport înseamnă un adult longeviv, cu o calitate superioară a vieţii. În plus sportul oferă beneficii multiple, nu doar la nivelul dezvoltării fizice armonioase, ci și la nivel disciplinar, de socializare și de sănătate. Fie că este vorba de fotbal sau atletism, înot sau pedalat, mișcarea le oferă celor mici șansa de a crește echilibrat.

Activitățile în echipă îi fac mai sociabili, le este mai ușor să lucreze cu ceilalți și să înțeleagă ce înseamnă un joc corect. În afara acestor beneficii, sportul reprezintă și o metodă excelentă de distracție.

related posts

Leave a Comment