Home Actualitate Spre normalitate, într-un sat din județ

Spre normalitate, într-un sat din județ

by Antonia Mocanu
0 comment

De mai bine de o lună de zile de când procesul de predare s-a mutat în online, elevii din județul Constanța au primit în sfârșit tabletele promise de Guvern. Vorbim de 2.600 de elevi care provin din familii defavorizate și care nu au alte posibilități de a participa la cursurile online.

Familia Pantelimon locuiește într-un bordei săpat în pământ la marginea satului Piatra, din Constanța. Sunt 4 adulți și 3 copii, cel mai mic fiind în clasa 5-a. Lucian își dorește să răzbată în viață și învață, dar posibilitățile erau aproape inexistente. Folosea telefonul mamei însă și acela s-a stricat.  

În întunericul din bordeiul în care locuiește, ochii copilului sunt luminați de ecranul tabletei primite în dar. Lucian a pășit dintr-o dată, în era digitală.

În satul Piatra din Constanța părinții au făcut coadă la școală ca să ia tabletele pentru copiii. Sunt mulți micuți isteți și dornici de învățătura, dar părinții nu au mai mult de-un telefon, și-n felul acesta școala merge greu.

Bucuria e imensă pentru toți școlarii fără posibilități din comuna Piatra. Sunt 78 la număr și cei mai mulți nu au văzut până acum o tabletă, iar alții n-au pus mâna pe un astfel de dispozitiv.

Conform unui studiu IRES, doar 68% dintre copii au acces la laptop-uri sau tablete, ceea ce înseamnă că 32% dintre elevi rămân în afara sistemului de educație.

related posts

Leave a Comment