Home Actualitate Sondaj: 70% dintre părinții elevilor de peste 12 ani ar vrea școală în format fizic, dar fără să îi vaccineze

Sondaj: 70% dintre părinții elevilor de peste 12 ani ar vrea școală în format fizic, dar fără să îi vaccineze

by Romanov Alex
0 comment

70% dintre părinții elevilor de peste 12 ani ar vrea școală în format fizic, dar fără să îi vaccineze. Acesta este rezultatul unul sondaj realizat de IRES la sfârșitul lunii septembrie.

Un sondaj realizat în perioada 16-29 septembrie arată că 70% dintre părinții copiilor de 12-18 ani, care au la dispoziție vaccin, nu doresc să își vaccineze copiii însă ar vrea ca aceștia să meargă la școală în format fizic.

Conform sondajului IRES, făcut pe un eșantion de 1000 de părinți, cu o marjă de eroare +/- 3%, 54% dintre respondenți nu s-au vaccinat, iar 55% dintre părinți sunt fie deloc, fie puțin îngrijorați de perspectiva îmbolnăvirii cu COVID-19.

Conform sondalului, peste jumătate (55%) dintre părinții elevilor cu vârsta de peste 12 ani se declară puțin sau deloc îngrijorați cu privire la riscul îmbolnăvirii de COVID-19 a propriului copil în contextul începerii școlii în format fizic. Îngrijorarea este mai prezentă în rândul tinerilor, a persoanelor cu un nivel crescut de educație și a celor deja vaccinați.

Mai îngrijorați sunt respondenții în ceea ce îi privește pe alți membri ai familiei decât pentru îmbolnăvirea copiilor și este cea mai scăzută în ceea ce îi privește pe ei înșiși.

Referitor la vaccinarea elevilor, 16% dintre părinții chestionați au spus că, până în prezent, copilul lor a fost deja vaccinat împotriva COVID-19.

În proporții mai ridicate decât media îi regăsim pe părinții cu studii superioare, pe cei care locuiesc în mediul urban și pe intervievații care sunt vaccinați.

De asemenea, în sondaj se mai arată că, în cazul în care ar avea posibilitatea de a alege, 80% dintre părinții elevilor cu vârsta între 12 și 18 ani care nu sunt, până în prezent, vaccinați împotriva COVID-19 ar alege pentru copiii lor ca aceștia să nu fie imunizați: 70% ar dori ca aceștia să participe la școală în format fizic, neimunizați fiind, iar 10% ar dori pentru copiii lor neimunizați să participe la școală în format online.

related posts

Leave a Comment