Home Actualitate Situație dezolantă, la Tuzla

Situație dezolantă, la Tuzla

by Antonia Mocanu
0 comment

În secolul 21, străzile din Tuzla, localitate constănțeană aflată în zona metropolitană, arată ca după un adevărat bombardament. Gropi cât vezi cu ochii, șanțuri și semnalizări mai ceva ca pe ulițele unui sat. Așa arată comuna aflată pe malul mării și care se dorește a deveni o stațiune turistică. Autoritățile au accesat un proiect pe fonduri europene, însă până când va fi finalizat, acesta s-a transformat într-un adevărat calvar pentru localnici.

Situația este mai veche însă s-a agravat de când a fost demarat proiectul pe fonduri europene pentru reabilitarea și extinderea rețelelor de  distribuție a apei și canalizare. Acesta aparține Regiei Județene de Apă Constanța, însă lucrările au fost realizate de către o firmă subcontractoare. Iar ceea ce ar trebui să devină un beneficiu pentru comună, este un acum un adevărat coșmar. Pe străzi s-a săpat pentru aducerea conductelor, însă între timp lucrările au stagnat. Pe alocuri s-a turnat pietriș pentru ca oamenii să poată circula, însă și acesta s-a surpat astfel că acum imaginea localitații este deplorabilă.

Pe unele străzi situația este și mai grava. Și nu doar proprietarii care dețin mașini sunt afectați.

În tot acest timp autoritățile ridică neputincioase din umeri și spun că rezolvarea situației nu stă în puterea lor. Contractul  de reabilitare este pe fonduri europene, aparține companiei de apă, iar lucrările sunt în termen.

Termenul de finalizare al lucrărilor este în luna iunie. Mai grav este însă că de mâine, meteorologii au anunțat ploi pentru următoarele cinci zile, astfel că situația se va agrava și mai mult. În aceste condiții localnicii vor trebui să se înarmeze cu multă răbdare și să pregătească și un buget special pentru când va fi nevoie să își bage mașinile în service.    

related posts

Leave a Comment