Home Actualitate Parteneriat pentru câinii comunitari

Parteneriat pentru câinii comunitari

by Antonia Mocanu
0 comment

Parteneriat pentru câinii de rasă comună între Primăria Municipiului Constanța și ONG Animal Society, care de curând au pus bazele unei colaborări în vederea gestionării cât mai eficiente a câinilor fără stăpân din municipiul de la malul mării. Proiectul va consta într-o serie de campanii gratuite de sterilizare, vaccinare și microcipare a câinilor și pisicilor de rasă comună, iar în paralele Animal Society va desfășura si un recensământ al câinilor fără stăpân din municipiul Constanța, alături de proiectul sterilizării animalelor.

„Speram de mult să putem încheia un acord cu primăria Constanța, pentru că suntem conștienți de mulți ani de situația disperată a animalelor fără stăpân de pe întreg litoralul, iar Constanța este probabil cel mai mare focar de suferință în acest sens. Împreună, însă, am convingerea că putem transforma Constanța, dintr-un oraș problemă, nu doar într-un exemplu național și european, ci și într-o sursă zero a schimbării în bine în toată zona de sud-est. Putem schimba în bine viața oamenilor și a animalelor din Constanța în egală măsură, dar nu o putem face singuri, ci doar cu sprijinul și implicarea constănțenilor”, a declarat Anca Tomescu, președinte Animal Society.

Organizația nonguvernamentală mizează pe faptul că va construi o comunitate solidă de cetățeni care își doresc schimbarea modului în care animalele sunt tratate, prin mai multe programe de sprijinire și responsabilizare a cetățenilor, dar și prin implicarea echipei de terapie cu câini „ex-maidanezi“ a Animal Society în proiect. Unul din scopurile finale ale proiectul este evident creșterea procentului de animale adoptate.

Prima etapă va începe pe 15 februarie și se va derula până în 12 martie.

Sursa foto: https://www.hotnews.ro

related posts

Leave a Comment