Home Actualitate Sistem performant de supraveghere a zonei de coastă de la Marea Neagră

Sistem performant de supraveghere a zonei de coastă de la Marea Neagră

by Florentina Lup
0 comment

Poliția de Frontieră Română folosește sistemul RPAS (Remotely Piloted Aircraft System), un sistem de pilotare de la distanță a aparatelor de zbor de mici dimensiuni, pentru supravegherea zonei de coastă de la Marea Neagră. Sistemul este furnizat și finanțat în totalitate de Agenția Europeană pentru Siguranță Maritimă (EMSA).

Acest nou şi modern concept este unul de tip integrat care constă în operarea de la bordul navei Poliţiei de Frontieră „Ştefan cel Mare” a unei drone de mici dimensiuni, tip UAS – Unmanned Aerial System, care filmează pe timp de zi și de noapte, de către piloți specializați din cadrul companiei Nordic Unmanned A.S. Datele colectate de la zboruri sunt transmise, în timp real, utilizatorilor, prin intermediul Centrului de date RPAS al Agenției Europene pentru Siguranță Maritimă, cu ajutorul unui sistem de comunicații prin satelit, dedicat în acest scop.

Zborurile au loc în zona de competență a României, de la Marea Neagră, și sunt folosite în mai multe scopuri, inclusiv supravegherea frontierei maritime, prevenirea și combaterea migrației ilegale, controlul și monitorizarea activităților de pescuit, identificarea poluării maritime, monitorizarea ariilor protejate și căutarea persoanelor dispărute.

related posts

Leave a Comment