Home Actualitate Silviu Iulian Coșa: „Până învingem, împreună, acest flagel, fac apel la conștiința voastră și la responsabilitatea fiecărui constănțean”

Silviu Iulian Coșa: „Până învingem, împreună, acest flagel, fac apel la conștiința voastră și la responsabilitatea fiecărui constănțean”

by Antonia Mocanu
0 comment

Prefectul județului Constanța, Silviu Iulian Coșa a transmis un mesaj constănțenilor în data de 1 ianuarie, atunci când municipiul de la malul mării a ieșit din carantină.

„Am avut parte de o lună și jumătate cum nu și-a dorit cineva vreodată. Știu că a fost frustrant pentru mulți constănțeni să se simtă limitați, obligați să respecte niște prevederi dure. Dar a fost singura soluție pentru revenirea la o stabilitate. Măsurile au avut un caracter gradual, astfel încât, după fiecare nou pachet de măsuri sau după fiecare intensificare a acestora, să putem evalua rezultatele și să decidem dacă este nevoie, sau nu, de pasul următor. Sunt conștient că Instituția Prefectului nu a câștigat capital de imagine, nu a împăcat multă lume, dar nu acesta este obiectivul nostru. Rolul autorităților este să ia măsurile necesare siguranței cetățeanului, chiar dacă acestea, uneori, sunt nepopulare. Iar, pe această cale, le transmit constănțenilor să fie în continuare responsabili, pentru că amenințarea nu a trecut. Dacă rata de infectare va crește, din nou, nu excludem reintrarea în carantină. Totuși, sper că oamenii au văzut cât de obositor este să trăiești sub o astfel de presiune, timp de o lună și jumătate, iar acest lucru poate cântări mult în acțiunile lor viitoare, care vor fi ceva mai cumpătate și rezervate. Închei prin a vă ura un an nou bun și să nu uităm că mai trebuie să avem răbdare. Așa cum mulți au spus-o, simțim că suntem la începutul sfârșitului acestei pandemii. Până învingem, împreună, acest flagel, fac apel la conștiința voastră și la responsabilitatea fiecărui constănțean”, a declarat Silviu – Iulian COȘA, prefectul județului Constanța.

Rata de infectare a scăzut constant în ultimele șase săptămâni, cu precădere în ultimul ciclu de carantină propus de CJSU și avizat de autoritățile centrale. Amintim faptul că pe 20 noiembrie, ziua în care municipiul a intrat în carantină, rata de incidență era de 9,35. La începutul celui de-al doilea ciclu de carantină, pe 4 decembrie, rata de incidență a consemnat o creștere – 10,33 . Iar pe data de 18 decembrie, când Constanța a pornit în a treia etapă de carantină, rata înregistra un indice de 8,65. În ziua în care Constanța a ieșit din carantină, 1 ianuarie, rata de incidență pe municipiul a fost de 4,42.

related posts

Leave a Comment