Home Actualitate Sezonul estival va debuta la 15 iunie

Sezonul estival va debuta la 15 iunie

by Antonia Mocanu
0 comment

Din 15 iunie turiștii ar putea veni liniștiți pe litoral. Autoritățile au hotărât redeschiderea teraselor începând cu data de 1 iunie. Iar dacă totul va merge bine și numărul persoanelor infectate cu virusul covid 19 nu va crește, sezonul estival ar putea debuta la data de 15 iunie.

Totodată, premierul Ludovic Orban le-a promis celor din industria Horeca că vor putea plăti taxe mai mici pentru plajele închiriate, că vor exista prime de reangajare și că șomajul tehnic se va acorda în continuare. Din cauza crizei de Covid 19, Organizația patronală a hotelurilor și restaurantelor din România estimează că sectorul Horeca va pierde 2,4 milioane de euro din totalul cifrei de afaceri.

„În măsura în care până în data de 1 iunie nu vom înregistra o creștere semnificativă a numărului cazurilor vor urma alte măsuri de relaxare pe care le-am gândit și aceasta, încă o dată, în funcție de evaluările de risc epidemiologic. Mai ales că se face vreme frumoasă, în condițiile în care putem să găsim niște soluții prin care să reducem riscul de transmitere a virusului, se poate da drumul la terase”, a declarat Ludovic Orban.

Deși anul acesta costurile vor crește din cauza investițiilor care vor trebui făcute, nu se va întâmpla la fel și cu prețurile serviciilor. Acestea vor înregistra o stagnare sau chiar o scădere. Totodată, proprietarii teraselor iau în calcul măștile de protecție, măsurarea temperaturii și distanțarea meselor.

related posts

Leave a Comment