Home Actualitate Senatorul Remus Negoi vrea ca primăriile să se poată împrumuta de la Trezorerie, pentru asigurarea termoficării în această iarnă

Senatorul Remus Negoi vrea ca primăriile să se poată împrumuta de la Trezorerie, pentru asigurarea termoficării în această iarnă

by Antonia Mocanu
0 comment

Proiect de lege important pentru Constanța și nu numai. Senatorul constănțean USR Remus Negoi a semnat și depus, alături de mai mulți colegi de la USR, un proiect de lege  prin care primăriile să se poată împrumuta de la Trezorerie, pentru asigurarea termoficării în această iarnă. Negoi susține faptul că proiectul este unul extrem de necesar din cauza creșterii prețurilor gazelor naturale. De asemenea, potrivit senatorului soluția propusă este una de moment,  pentru ca primăriile să poată asigura cetățenilor încălzirea locuințelor și buna funcționare a sistemelor centralizate de încălzire.

„Am depus în această după-amiază, împreună cu mai mulți colegi parlamentari USR PLUS, un proiect de lege care să deblocheze împrumuturile pe care le pot face primăriile, din trezorerie. Acest tip de împrumut nu era posibil pe legislația în vigoare. Primăriile trebuie să se poată împrumuta din trezorerie în cazuri urgente, cum este asigurarea termoficării. În vremuri cumplite, cum este criza prețurilor gazelor naturale de acum, primăriile din orașele cu sisteme de încălzire centralizată au nevoie de cât mai multe mecanisme prin care să poată susține companiile locale de termoficare. Această soluție nu este una de durată, dar este o soluție necesară în acest moment, din cauza crizei europene a gazelor naturale, care a făcut ca prețul acestora să se înzecească în utimul an“, a precizat Remus Negoi.

Senatorul USR speră ca și colegii săi de la celelalte partide parlamentare să susțină acest proiect și el să fie adoptat într-un timp foarte scurt. Potrivit acestuia, Constanța are nevoie acum de resurse pentru a asigura termoficarea până al primăvară.

related posts

Leave a Comment