Home Actualitate Percheziții la bodul unei nave

Percheziții la bodul unei nave

by Antonia Mocanu
0 comment

Percheziții la bordul unei nave aflată în Portul Constanța: polițiștii au găsit țigări de contrabandă. Organele abilitate din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța au reținut un bărbat în vârstă de 60 de ani, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

Polițiștii de la transporturi maritime s-au sesizat cu privire la faptul că, într-o dană a Portului Constanța, un bărbat încărca mai multe baxuri cu țigarete. În urma verificării autoturismului, polițiștii au identificat 12 baxuri a câte 50 de cartoane (120.000) de țigarete netimbrate, pentru care persoana în cauză nu deținea documente de proveniență. În cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, conform Legii 86/2006. Bunurile menționate, cu o valoare de aproximativ 150.000 de lei, au fost ridicate, în vederea indisponibilizării.

Continuând cercetările, polițiștii din cadrul Serviciului de Poliție Transporturi Maritime Constanța, împreună cu polițiști ai Gărzii de Coastă Constanța și reprezentanți ai Căpitaniei Zonale Constanța, respectiv Biroului Vamal de Frontieră Constanța, au efectuat un control la bordul unei nave, sub pavilion Malta, acostată în portul Constanța. Au fost descoperite 36 de cartoane de țigarete nemarcate și nedeclarate, în valoare totală de aproximativ 1.000 de lei.

Bunurile au fost reținute de către organele vamale, fiind luată măsura sancționării față de căpitanul navei. În urma probatoriului administrat în cauză, bărbatul de 60 de ani a fost reținut, urmând să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, cu propuneri corespunzătoare. Acesta a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al Inspectoratului de Poliție Județean Constanța.  

related posts

Leave a Comment