Home Actualitate Se reiau plantările de copaci la Năvodari

Se reiau plantările de copaci la Năvodari

by Antonia Mocanu
0 comment

S-a dat startul unei noi campanii de plantări de copaci în orașul Năvodari. În ultimii trei ani în cadrul proiectului „Năvodari, oraș verde”, peste 1.000 de arbori și arbuști au fost plantați respectiv arțar verde, tei, platan, arțar roșu, salcie, prunus, arbore de mătase. Campania a continuat și în ultima perioadă astfel că numai în acest an, au fost plantați, până în prezent, aproximativ 300 de arbori în cadrul celor două acțiuni de plantare – din luna aprilie (cu ocazia Zilei Pământului) și din această lună, campania fiind în plină derulare. De aceastră dată, administrația publică locală, alături de asociațiile de proprietari, au ales zonele eligibile și colaborează pentru a amenaja cât mai multe spații cu arbori. Invitația edilului, Florin Chelaru a avut un ecou  favorabil în rândul  cetățenilor și asociațiilor de proprietari, care și-au manifestat interesul de a participa la campania din această toamnă.

Florin Chelaru, primarul orașului Năvodari „Împreună cu colegii mei din primăria Năvodari am demarat săptămâna trecută o nouă campanie de plantare de copaci având de această dată alături de noi asociațiile de proprietari. Zonele eligibile au fost alese în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții asociațiilor, iar astăzi am ajuns cu acțiunea de plantare pe strada Rândunelelor și pe strada Macului. Mă bucură faptul că invitația noastră a avut ecou, iar cetățenii și asociațiile de proprietari au ales să devină partenerii noștri la această campanie, din această toamnă. Le mulțumesc tuturor pentru implicare și îndeosebi asociațiilor de proprietari pentru că s-au angajat să îngrijească pomii pe care îi plantăm împreună pentru Năvodari, pentru un oraș verde. 

Amintim faptul că în primă etapă, echipele administrației locale a plantat acolo unde a  existat  un sistem de irigaţii şi surse de apă în apropiere pentru a putea asigura viabilitatea materialului sădit. În acelaşi timp, s-au furnizay puieții, arborii și materialul dendrologic asociațiilor de proprietari care au făcut solicitare în acest sens, cu condiția ca  acestea să își asume îngrijirea lor.

Astfel de campanii de plantare au devenit deja o tradiție în orașul Năvodari. În acest fel, locuitorii orașului, dar și autoritățile locale vor fi într-un parteriat continuu pentru ca orașul să se mențină mereu verde și curat.  

related posts

Leave a Comment