Home Actualitate Se lucrează în municipiu

Se lucrează în municipiu

by Antonia Mocanu
0 comment

Se lucrează la foc continuu în aceste zile în municipiul Constanța. Municipalitatea, prin administratorul drumului public acționează în mai multe zone din oraș. Totodată continuă lucrările de dezafectare a stâlpilor din beton care în prealabil au fost goliți de cablurile aeriene introduse în subteran ale operatorilor de comunicații. În locul elementelor din beton au fost montați stâlpi metalici care asigură doar iluminatul public.

Reprezentanţii administratorului drumului acționează în această săptămână pe bulevardul Mamaia, tronsonul delimitat de strada Mircea cel Bătrân și strada Bucovinei.

„Timp de 20 de ani nicio administrație nu s-a îngrijit să aducă la nivelul carosabilului capacele rețelelor edilitare. Sunt câteva zeci de mii la nivelul întregului oraș. Concentrăm lucrările pe arterele intens circulate unde estimăm că vom înlocui circa 3.000 de capace în următorii 2 ani. Știu că aceste lucrări, pe lângă celelalte pe care le avem în desfășurare, vor afecta traficul și de aceea apelez la înțelegerea constănțenilor. Încercăm să limităm acest disconfort lucrând și după lăsarea serii. Până acum au fost dezafectați șapte stâlpi vechi din beton de pe Bd. Mamaia și vom continua întocmai până vom elibera tot bulevardul, concomitent cu reabilitarea trotuarelor și a carosabilului. La finalul acestor lucrări vom avea rețele edilitare moderne și un mediu urban mai frumos”, a transmis primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

În paralel continuă acțiunile de eliminare a cablurilor care nu mai sunt folosite și care afectează aspectul spațiului public. De asemenea, pentru a reduce disconfortul de la nivelul căii de rulare, pe bulevardul Tomis, între strada Poporului și bulevardul Mamaia se ridică la nivelul asfaltului capacele de canalizare.

Municipalitatea face apel către participanții la trafic să dea dovadă de înțelegere și să evite parcarea autovehiculelor în zonele în care se derulează lucrări.

related posts

Leave a Comment