Home Actualitate Au scăpat de „iadul animalelor”

Au scăpat de „iadul animalelor”

by Antonia Mocanu
0 comment

Dacă există un iad al patrupedelor, atunci cu siguranță acela este adăpostul de câini din satul General Scărișoareanu. 150 de animale au fost ținute luni de zile cu mâncare cât să nu moară de foame, într-o curte, bolnave, nesterilizate și multe din ele aflate într-o suferință cruntă. Mai mulți voluntari au încercat să îi ajute însă s-au lovit de refuzul categoric al proprietarilor. Așa că s-au văzut nevoiți să apeleze la instanță, iar în cele din urmă au câștigat acest drept.  Iar la sfârșitul acestei săptămâni, la prima oră a dimineții, însoțiți de polițiști, mascați și medici veterinari au mers să ridice animalele.

Mai bine de două ore polițiștii împreună cu voluntarii au căutat animale în toată curtea și în toate cotloanele, unele erau ținute în pod, altele, pline de râie, unele peste altele într-o încăpere. Iar într-o altă clădire au găsit 50 de pisici.

Niciodată animalele nu au avut țarcuri sau cuști, iar câinii nu au fost niciodată castrați sau tratați. Mâncarea mereu a fost la limită sau deloc, iar totul s-a transformat practic într-o luptă pentru supraviețuire.

După ce animalele aflate în curte au fost verificate, medicii veterinari au ajuns la o singură concluzie, nici câinii și nici pisicile nu mai pot ramâne în acel loc. Nici măcar cele sănătoase. Așa că oamenii legi au emis un mandat de ridicare a animalelor și mutarea lor în adăposturi specializate.

În cauză există în cercetare și un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de schingiuire și rănire a animalelor, iar cei doi proprietari au deja calitatea de suspecți.

Animalele au fost duse la un adăpost specializat din municipiul Constanța acolo unde vor fi deparazitate, tratate sau operate, acolo unde este cazul.  

related posts

Leave a Comment