Home Actualitate Sancțiuni drastice pe litoral

Sancțiuni drastice pe litoral

by Antonia Mocanu
0 comment

După ce mai întâi i-au avertizat, acum nu doar ca i-au amendat, dar i-au și obligat să își demoleze construcțiile provizorii de pe plaje. Vorbim despre operatorii care își ridicaseră mai multe anexe din lemn și stuf pe anumite porțiuni deși acest lucru era interzis. Amenzile le-au dat cei de Administrația Bazinală Dobrogea Litoral, care au anunțat că verificările vor continua și în perioada următoare.

Inspectorii ABDL au amendat cu câte 35.000 de lei trei dintre cei patru operatori de plajă, care nu dezafectaseră la timp construcțiile ridicate ilegal pe sectoarele de plajă pentru care dețin contracte de închiriere. Pentru cel de-al patrulea operator s-au solicitat clarificări în ceea ce privește actele tehnico-juridice deținute înainte de dispunerea demolării.

Sanctiunile au fost date pentru nerespectarea măsurilor date în timpul controlului, depozitarea materialelor de construcții pe plajă și realizarea de construcții fără acte tehnico-juridice.

La sfârșitul săptămânii trecute inspectorii de la ABDL  au notificat patru operatori de plajă  cărora le-au dat un termen de 72 de ore să dezafecteze toate construcţiile ilegale şi le-au pus în vedere că sectoarele de plajă trebuie să fie aduse la starea iniţială.

Unii s-au conformat abia recent, când termenul de grație expirase, iar pentru unul dintre operatori chiar cei de la Apele Române au decis deplasarea utilajelor și lucrătorilor pentru a începe operațiunea de demolarea a construcțiilor. Însă, nu a mai fost nevoie pentru că în al 12 -lea ceas, operatorul a înțeles că încălca legea și a început să își demoleze singur anexele.

Reprezentantii ABDL au anuntat ca vor monitoriza zilnic activitatea de demolare a construcțiilor de pe plajele litoralului românesc iar acolo unde se va constata incalcarea legii, sanctiunile vor fi drastice.

related posts

Leave a Comment