Home Actualitate Sancțiuni aplicate de autorități

Sancțiuni aplicate de autorități

by Antonia Mocanu
0 comment

Sancţiuni aplicate de forțele de ordine pentru nerespectarea măsurilor dispuse în actualul context epidemiologic, având  în vedere instituirea măsurii carantinei zonale în municipiul Constanţa, polițiștii și jandarmii constănțeni sunt mobilizați în misiuni de verificare a măsurilor dispuse.

În ultimele ore,  forțele de ordine au verificat 2.445 de persoane și 1.972 de autovehicule, fiind aplicate 131 de sancțiuni contravenționale, în cuantum total de 22.800 de lei.

Forțele de ordine acționează în sistem integrat, prin elemente de dispozitiv atât fixe cât și mobile, dinamice, flexibile, menite să supravegheze în mod activ o suprafaţă cât mai mare, într-un interval de timp determinat.

Reamintim că pentru verificarea motivului deplasării în interes profesional, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, legitimaţia de serviciu / adeverinţa eliberată de angajator.

Pentru verificarea motivului deplasării în interes personal, persoanele sunt obligate să prezinte, la cererea personalului autorităţilor abilitate, o declaraţie pe propria răspundere, completată în prealabil.

Declaraţia pe propria răspundere trebuie să cuprindă numele şi prenumele, data naşterii, adresa locuinţei/gospodăriei/locului activităţii profesionale, motivul deplasării, data completării şi semnătura.

related posts

Leave a Comment