Home Actualitate Sanatoriul de la Techirghiol, post COVID

Sanatoriul de la Techirghiol, post COVID

by Antonia Mocanu
0 comment

Vești bune pentru românii care s-au vindecat de Covid. Sanatoriul  Balnear de la Techirghiol îi ajută pe cei care au fost infectaţi să scape de sechelele rămase după vindecare. Medicii de aici folosesc terapii electromagnetice de înaltă intensitate, tuneluri cu vacuum și aparate de gimnastică cu senzori care analizează mișcarea pacientului în fiecare secundă. 

Sechelele după COVID pot fi multiple și foarte diverse, de la pacient la pacient, însă la Sanatoriul Balnear din Techirghiol medicii au pus la punct scheme de tratament specifice fiecărui segment din corp ce a fost afectat de boală. Tratamentul care folosește curenți de înaltă intensitate e folosit de pacienții rămași cu sechele ale plămânilor. Aparatul reglează curenții induși în organism și persoalizează în acest fel terapia.

În alte cabinete de tratament există tuneluri cu vacuum care creează o presiune pe țesuturile moi și fortează sistemul circulator să vindece mai repede pagubele produse de coronavirus.

Coronavirusul lasă urme adânci și pe articulații și pe capacitatea organismului la anduranță. În Sanatoriul Techirghiol au fost montate computere care analizează mersul pacientului pe banda de cauciuc și îi reglează în timp real postura și viteza de parcurs. Este tehnologie de ultimă oră, iar efectul față de vechile tehnologii este vizibil chiar pe loc.

Iar tunelurile cu inducție electromagnetică se adresează tuturor pacienților post-covid, indiferent de localizarea sechelelor rămase după vindecare.

La Techirghiol pacienții ajung cu trimitere de la medicul de familie, iar costurile tratamentului sunt suportate de Casa Națională de Asigurări de Sănătate.

Sursa foto: https://ziarulamprenta.ro

related posts

Leave a Comment