Home Actualitate Salata cu icre de știucă de Tulcea, produs protejat în Uniunea Europeană

Salata cu icre de știucă de Tulcea, produs protejat în Uniunea Europeană

by Antonia Mocanu
0 comment

Salata cu icre de știucă de Tulcea este oficial produs protejat în UE. Comisia Europeană a aprobat cererea de înscriere a  salatei cu icre de știucă de Tulcea, din România în Registrul indicațiilor geografice protejate. Salata cu icre de știucă de Tulcea este un exemplu al tradiției locale de prelucrare a peștelui.

Este evident motiv de mîndrie pentru comunitatea pescărească din Tulcea. Nu orice produs ajunge să fie protejat în Uniunea Europeană, așa că această decizie nu înseamnă decât o recunoaștere a unei tradiții românești vechi de sute  sute de ani. Uniunea Eupopeană descrie  „Salata cu icre de știucă de Tulcea” ca o cremă pe bază de ulei de floarea-soarelui de culoare albă, obținută din icre în amestec cu apă minerala și zeamă de lămâie.

Este produsă în regiunea Tulcea, care include Rezervația Biosferei Delta Dunării.

„Salata cu icre de știucă de Tulcea” este un produs care utilizează în principal materii prime din regiune, creând o legătură puternică cu mediul natural al Deltei Dunării. Această nouă denumire se va alătura celor 1.760 de produse alimentare deja protejate.  

related posts

Leave a Comment