Home Actualitate S-a redeschis Sanatoriul Balnear și de Recuperare de la Techirghiol

S-a redeschis Sanatoriul Balnear și de Recuperare de la Techirghiol

by Antonia Mocanu
0 comment

După aproape patru luni în care Sanatoriul Balnear și de Recuperare de la Techirghiol a fost unul din cele două centre de carantinare ale județului Constanța, acesta revine a fi ceea ce toată lumea știe. Cel mai bun centru de recuperare din țară, acolo unde an de an, oameni de pretutindeni îi calcă pragul. Ce s-a schimbat? Măsurile. Mult mai riguroase și pentru prevenirea răspândirii COVID-19.

23 martie 2020-3 iulie 2020, 15 săptămâni și aproximativ 3 luni și jumătate. Aceasta este perioada în care Sanatoriul Balnear și de Recuperare de la Techirghiol a fost centru de carantinare în județul Constanța, însă acum sanatoriul își reintră în drepturile pentru care a fost consacrat, acela de a fi cel mai bun centru de recuperare din țară, însă cu măsuri extrem de riguroase, atât pentru personalul de specialitate, dar și pentru cei care aleg să vină la Techirghiol, la tratament sau pur și simplu să se relaxeze departe de agitația vieții cotidiene.

Măsurile luate de către Sanatoriul Balnear de la Techirghiol sunt unele extrem de sporite având în vedere faptul că acum câteva zile au plecat de acolo ultimii carantinați. Menționăm faptul că 1.782 de persoane au fost carantinate la Techirghiol, dintre care 20 de cetățeni străini și 1.762 de cetățeni români. Activitatea sanatoriului a fost reluată parțial după data de 20 iunie, însă cu măsuri stricte de distanțare între pacienți și persoanele care mai erau încă carantinate aici, iar din data de 4 iulie, Sanatoriul Balnear și de Recuperare de la Techirghiol  lucrează la capacitate maximă.

La intrarea în sanatoriu a fost instituit un traseu de intrare-ieșire astfel încât pacienții să nu se intersecteze, li se ia temperatura, se dezinfectează, iar mai apoi parcurg traseul către destinația dorită. Instituția a mai fost dotată la intrare cu covorașe îmbibate în dezinfectant. De asemenea pentru a completa măsurile  în sanatoriu se mai folosesc lămpi cu ultraviolete, dar și filtre de purificat  aerul pentru a spori măsurile de siguranță pentru cei care aleg să vină în această oază de liniște.  

Așa cum știm deja Sanatoriul Balnear şi de Recuperare Techirghiol beneficiază de existenţa uneia dintre cele mai moderne baze de tratament balneo – fizical – kinetic din ţară noastră, și trebuie să menționăm faptul că imediat după ce acesta și-a reluat activitatea s-a bucurat de vizitatori din toate colțurile țării, care abia așteptau să poată veni la Techirghiol la tratament.

După redeschiderea Sanatoriului Balnear şi de Recuperare de la Techirghiol, pacienții pot beneficia printre altele de împachetări cu nămol, tratament cu campuri electro-magnetice, aplicarea de curenți interferențiali,  de asemenea sanatoriul mai beneficiază si de un aparat ultramodern ce acoperă sfera de recuperare medicală.

Așadar dacă alegeți să mergeți în această vară la TECHIRGHIOL nu rațati să treceți și pe la sanatoriu pentru că vă veți bucura de liniște, servicii impecabile pentru îmbunătățirea sănătății și măsuri de siguranță sporite.  

related posts

Leave a Comment