Home Actualitate S-a deschis sezonul scoicilor

S-a deschis sezonul scoicilor

by Antonia Mocanu
0 comment

Pe litoral  s-a încheiat sezonul estival și s-a deschis sezonul la scoici. Gătite la ceaun, la foc, direct pe malul mării. Delicatesele sunt de departe preferatele românilor, care vin la Constanța special pentru ele chiar și toamna sau iarna, iar dacă și  vremea este frumoasă, atunci cu siguranță o porție de scoici preparată la ceaun direct pe nisip și servită la doar câțiva pași de mare este o adevarată încântare pentru papile gustative ale gurmanzilor.

Cătălin s-a pregatit cum se cuvine. Și a mutat bucătăria restaurantului direct pe plajă. A adus lemne, le-a dat foc, a pus proţapul și ceaunul, iar când primii vizitatori au început să apară, a dat drumul la spectacol.

N-ai cum să reziști unui asemenea spectacol culinar fără să ți se facă poftă. Practic e imposibil să faci față aromelor mediteraneene care ies din ceaunul uriaș, care fierbe la foc domol. Midiile sunt un preparat aparent sofisticat, însă în realitate foarte ușor de gătit. Un răsfăț culinar de care te poți bucura rapid, pentru că nu durează mult până sunt gata.

Ideea bucătarului din nordul stațiunii Mamaia pare să aibă succes la clienți. Vremea a fost și ea frumoasă și cum fructele de mare n-au colesterol, se asortează perfect cu ideea de mișcare în aer liber. Preparatul a fost oferit din partea casei tuturor clienților aflați în acel moment pe terasa localului din Mamaia.  

Meteorologii aduc și ei vești bune. La mijlocul săptămânii revin temperaturile de început de vară, iar în weekendul următor vom avea chiar și 22 de grade celsius. Adică o vreme ideală pentru o escapadă pe litoral și o cură de fructe de mare.

related posts

Leave a Comment