Home Actualitate România ar putea ajunge la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, pentru că nu respectă legislaţia UE

România ar putea ajunge la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, pentru că nu respectă legislaţia UE

by Florentina Lup
0 comment

Comisia Europeană a decis ieri, 18 februarie, să trimită avize motivate Croației și României pentru nerespectarea anumitor dispoziții ale Regulamentului privind securitatea aprovizionării cu gaze, în special în ceea ce privește obligațiile de notificare și aplicare a mecanismului de solidaritate.

Regulamentul stabilește cerințe de prevenire și reacție la întreruperile potențiale ale aprovizionării cu gaze în UE. În acest context, este esențial să existe evaluări ale riscurilor, planuri de acțiune preventive și planuri de urgență.

Comisia monitorizează îndeaproape punerea în aplicare a regulamentului în toate statele membre, inclusiv eforturile de punere în aplicare a mecanismului de solidaritate.

În mai 2020, Comisia a decis să trimită scrisori de punere în întârziere. Între timp, toate statele membre vizate și-au prezentat planurile, cu excepția Croației și a României care au acum la dispoziție două luni pentru a răspunde. În caz contrar, CE poate decide să sesizeze Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Prin pachetul lunar de decizii în constatarea neîndeplinirii obligațiilor, Comisia Europeană urmărește acționarea în justiție a statelor membre care nu și-au îndeplinit obligațiile ce le revin în temeiul legislației UE.

related posts

Leave a Comment