Home Actualitate Recensământul de anul acesta, reprogramat pentru 2022

Recensământul de anul acesta, reprogramat pentru 2022

by Romanov Alex
0 comment

Restricțiile și amânările continuă și în 2021. Printre acestea se numără și Recensământul populației României. Conform autorităților, procedura se amână pentru anul viitor din cauza pandemiei.

Autoritățile au decis ca numărărea locuitorilor să aibă loc în luna iunie a anului 2022, în sistem online, iar procedura va fi efectuată în trei etape. Toate acestea, din cauza pericolului la care s-ar putea expune recenzorii în urma colectării datelor.

„Nu era indicat ca in aceasta etapa sa mergem, chiar si la o mica parte din populatie sa culegem aceste date pe teren la usa fiecarei locuinte.”, declară ANDREI TUDOREL, președinte INS România

Astfel, primul pas constă în culegerea datelor personale, cum ar fi vârsta, religia și etnia.

De asemenea, românii vor putea accesa platforma online, unde pot completa datele lor personale. În același timp, cetațenii din mediul rural vor primi o mână de ajutor din partea reprezentanților primăriei, pentru a accesa platforma online.

Ultima etapă este cea în care cetățenii vor fi vizitați acasă de către recenzori.

Înainte ca acest proiect să fie aprobat, s-au întocmit mai multe statistici pentru a vedea preferințele oamenilor în ceea ce privește recensământul online și se pare că majoritari au fost tinerii, care apreciază noua metodă.

related posts

Leave a Comment