Home Actualitate Premiat de două ministere

Premiat de două ministere

by Florentina Lup
0 comment

Lect.univ.dr. ZuZu Caratănase, din cadrul Facultății de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța, a primit, recent, două importante premii pentru activitatea desfășurată: Premiul pentru performanță al Ministerului Educației și Cercetării și Premiul pentru întreaga activitate în domeniul arte vizuale al Ministerului Culturii.

ZuZu Caratanase este unul dintre cei mai importanți artiști plastici români, cunoscut în țară și străinătate pentru lucrările sale de grafică monumentală. Cu un portofoliu impresionant, care include lucrări ce se regăsesc în 25 de muzee, din 11 țări, artistul are aproximativ 500 de expoziții de grup și personale, în 20 de țări.

Meritele sale artistice sunt confirmate de cele peste 100 de premii, medalii și distincții obținute pe plan național și international. Artistul român este Cavaler al Ordinului Meritul Cultural, laureat al Premiului Academiei Române, distins cu Premiul Ministerului Culturii din România de trei ori, Premiul Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, Medalia Aniversară și Premiul pentru Grafică al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Premiul „Arco di Traiano” Italia, Premiul Ministerului Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova, dar și alte distincții în Japonia, Franța, Italia, Spania, Bulgaria, Republica Moldova etc.

related posts

Leave a Comment