Home Actualitate Proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun“, continuă

Proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun“, continuă

by Antonia Mocanu
0 comment

Se dă startul celei de-a doua etape a proiectului de sterilizare a animalelor de rasă comună, realizată în cadrul proiectului „Efort comun pentru un viitor mai bun“. Începând cu data de 22 iunie, până pe 22 iulie, câinii fără stăpân de pe străzile din Constanța vor fi sterilizați, obiectivul municipalității fiind acela de a diminua considerabil numărul patrupedelor nesterilizate.

Amintim că, în prima etapă a proiectului ce s-a derulat în perioada 15 februarie – 12 martie, Animal Society a sterilizat 721 de animale de rasă comună. Proiectul „Efort comun pentru un viitor mai bun” presupune desfășurarea mai multor campanii de sterilizare gratuită a animalelor de rasă comună, precum și derularea mai multor programe de informare adresate locuitorilor orașului. Proiectul are ca obiectiv implicarea societății civile în stabilirea şi implementarea unui plan de măsuri uman, eficient, durabil.

Pe de altă parte, având în vedere faptul că la ultimele două licitații organizate pentru achiziția serviciului de capturare a câinilor fără stăpân nu s-a prezentat nimeni, s-au făcut demersuri pentru ca acest serviciul să fie preluat de către compania administratorului drumului public.

Astfel, în scurt timp, activitățile de capturare vor fi reluate la Constanța. Totodată, constănțenii sunt încurajați să adopte animelele care sunt cazate în adăpostul municipalității din strada Vârful cu Dor nr. 5.

related posts

Leave a Comment