Home Actualitate Proiectul „Adoptă un spațiu verde“ intră în vigoare prin dispoziție de primar

Proiectul „Adoptă un spațiu verde“ intră în vigoare prin dispoziție de primar

by Antonia Mocanu
0 comment

Consiliul local al municipiului Constanța s-a întrunit ieri în ședință ordinară. 39 de proiecte s-au regăsit pe ordinea de zi. Pe lângă mai multe proiecte de pe ordinea de zi care au fost aprobate, unul dintre ele nu a trecut de votul consilierilor locali. Vorbim despre proiectul nr 14, în care se stipulau următoarele:

Proiect de hotărâre privind aprobarea Protocolului de colaborare încheiat între UAT Municipiul Constanța și persoanele juridice interesate (asociații, fundații, instituții, ong-uri, agenți economici) și a Ghidului privind activitatea de întreținere spații verzi, în vederea punerii în aplicare a proiectului municipalității constănțene ”Adoptă un spațiu verde!”,  iniţiator: primar Vergil Chițac.

În urma votului consilierilor locali, proiectul nu a trecut mai departe având 9 voturi pentru din partea consilierilor PNL, 9 abțineri din partea celor de la USR și 7 voturi împotrivă și un vot pentru din partea PSD, însă primarul municipiului Constanța a luat o decizie în această privință.

„Dragi constănțeni, proiectul „Adoptă un spațiu verde” NU a fost aprobat de consilierii locali, dar voi uza de pârghiile legale pentru ca lucrurile să nu rămână așa. Aleșii locali PSD și USR nu au considerat oportună adoptarea acestui proiect. Nu au contat numeroasele beneficii care ar fi fost obținute în urma punerii în aplicare a acestui proiect de hotărâre, ci doar orgoliile politice. Agenții economici, ONG-urile, chiar și persoanele fizice ar fi avut posibilitatea să adopte un spațiu verde din oraș pe care să îl îngrijească. În felul acesta s-ar fi implicat în mod direct în viața orașului, și-ar fi pus amprenta asupra aspectului peisagistic al urbei noastre, ar fi simțit că sunt parte integrantă a bătrânului Tomis. Nu era nimic ilegal, Constanța nu ar fi fost singurul oraș în care se punea în practică o inițiativă de acest gen. Așadar voi face ce depinde de mine pentru a schimba această situație. Respectând prevederile Codului Administrativ, art.291, alin 3, litera c, voi accepta, prin dispoziție de primar, serviciile oferite de orice persoană fizică sau juridică ce dorește să întrețină un spațiu verde. Exact așa procedează și dl. Emil Boc la Cluj. Vom munci împreună pentru a avea un oraș frumos. Vom redeveni o mare și frumoasă familie. Aveți încredere!”, a scris pe pagina sa de socializare primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

Protocolului de colaborare încheiat între UAT Municipiul Constanța și persoanele juridice interesate în vederea punerii în aplicare a proiectului municipalității constănțene ”Adoptă un spațiu verde!” va intra în vigoare prin dispoziție de primar.

related posts

Leave a Comment