Home Actualitate Program postuniversitar ,,Inovare publică și strategii Smart City”, la SNSPA

Program postuniversitar ,,Inovare publică și strategii Smart City”, la SNSPA

by Florentina Lup
0 comment

Programul postuniversitar a fost elaborat de colectivul Facultății de Administrație Publică, din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA), în vederea instruirii personalului instituțiilor publice în domenii conexe conceptului de Oraș Inteligent (Smart City).

,,Inovare publică și strategii Smart City” vă va învăţa ce trebuie creat sau, după caz, dezvoltat, pentru o integrare eficientă a sistemelor fizice, digitale și umane în vederea construirii unui mediu necesar dezvoltării sustenabile, prospere și incluzive a viitorului orașelor.

În cadrul cursului veţi intra în contact cu inovatori și antreprenori, leaderi ai domeniilor lor de expertiză, care vor oferi exemple concrete de proiecte Smart City implementate cu succes în țară și în străinătate.

Vor fi explorate dimensiunile unui Smart City, rolul omului și a sistemelor tehnologice. Se vor dezvolta concepte precum open data și crowdsourcing.

Se va discuta despre etică, securitate, dreptul la respectarea vieții private precum și cât de importante sunt aceste elemente pentru comunitățile viitorului.

Activitatea didactică, din cadrul cursului de „Inovare publică și strategii Smart City” , se va desfășura de-a lungul a douăzeci de ore distribuite în cinci întâniri consecutive

related posts

Leave a Comment