Home Actualitate Prima etapă din faza I de vaccinare se poate prelungi, la Mangalia

Prima etapă din faza I de vaccinare se poate prelungi, la Mangalia

by Florentina Lup
0 comment

Campania de vaccinare a început  luni, 4 ianuarie, în centrele special amenajate la Spitalul Municipal și la Sanatoriul Balnear și de Recuperare. Astfel, în perioada 4-7 ianuarie, sunt vaccinate 205 cadre medicale din spital, în baza înscrierilor prealabile. Ceilalți membrii ai personalului medical urmează să fie vaccinați până la sfârșitul acestei luni.

Prima etapă din faza I de vaccinare împotriva SARS-CoV-2 se poate prelungi, în funcție de numărul de solicitări care se vor înregistra. Reprezentanții spitalului susțin că activitatea din cadrul pavilionului A, unde funcționează centrul de vaccinare, a fost sistată, temporar, urmând a fi reluată, imediat după ce va fi finalizată vaccinarea personalului medical.

În cel de-al doilea centru de vaccinare, organizat în incinta Sanatoriului Balnear și de Recuperare Mangalia, urmează a fi vaccinate, conform solicitărilor, 140 de cadre medicale din 267, care activează în unitatea balneară. Tot aici, sunt vaccinate cadrele medicale din oraș, care au cabinete individuale și s-au înscris online pe platforma oficială a Guvernului României.

În ceea ce privește organizarea centrelor de vaccinare pentru restul populației, care urmează să primească vaccinul în faza a II-a și a III-a a campaniei, autoritățile locale au demarat procedura pentru înființarea acestor locații.

,,La nivelul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, s-a hotărât ca cele două centre să funcționeze la sălile de sport de la Liceul Teoretic Callatis și Școala Gimnazială Nr.1. În aceste locații, spațiul este destul de generos, unde se pot vaccina câteva sute de persoane, într-o zi. În Centrul de la Liceul Callatis va fi vaccinată și populația din Limanu, 23 August și Pecineaga. Momentan, suntem în faza de pregătire și dotare cu tot ce este necesar pentru activitatea de vaccinare.”, a declarat viceprimarul Dragoș Angelescu.

related posts

Leave a Comment