Home Actualitate Ministerul Sănătăţii intenţionează simplificarea modalităţii de înfiinţare şi a procedurii de autorizare a centrelor de vaccinare împotriva Covid -19

Ministerul Sănătăţii intenţionează simplificarea modalităţii de înfiinţare şi a procedurii de autorizare a centrelor de vaccinare împotriva Covid -19

by Romanov Alex
0 comment

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii, a anunţat într-o videoconferinţă cu reprezentanţii direcţiilor de sănătate publică din teritoriu că Ministerul Sănătăţii lucrează la modificarea Ordinul comun al MS, MAI, MApN, MLPDA pentru stabilirea normelor privind autorizarea, organizarea şi funcţionarea centrelor de vaccinare împotriva COVID 19.

“Vrem ca în cel mai scurt timp să simplificăm autorizarea şi modul de organizare a centrelor de vaccinare anti-Covid 19. Noile modificări vor prevedea ca centrele de vaccinare împotriva COVID-19 să fie înfiinţate prin decizie a directorului executiv al direcţiilor de sănătate publică judeţene şi a municipiului Bucureşti”, a transmis ministrul Sănătăţii reprezentanţilor DSP.

Direcţiile de sănătate publică judeţene sau a Municipiului Bucureşti vor aviza temporar funcţionarea centrelor de vaccinare pe baza unei declaraţii pe proprie răspundere a conducerii unităţii privind respectarea condiţiilor prevăzute în prezentele norme.

Pentru schimbarea destinaţiei spaţiului în care vor funcţiona centrele de vaccinare vor fi necesare: acordul deţinătorului/administratorului acestuia, pe baza căruia se emite hotărârea comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă.

Ministerul Sănătăţii a mai solicitat direcţiilor de sănătate publică să dispună ca, în perioada următoare să fie efectuate verificări și evaluări în centrele de vaccinare astfel încât acestea să funcţioneze în parametrii legali.

Se vor verifica respectarea regulilor generale de funcţionare, respectarea circuitelor, dotarea spaţiilor şi kit-urile de vaccinare.

sursa foto: lecho.be

related posts

Leave a Comment