Home Actualitate Politiștii, vigilenți pe litoral

Politiștii, vigilenți pe litoral

by Antonia Mocanu
0 comment

Ca în fiecare weekend din această vară și în cel ce tocmai a trecut peste 200 de polițiști, jandarmi și polițiști locali au acționat, noaptea trecută, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, în vederea prevenirii și limitării infectarii cu virusul Covid-19, în principalele zone aglomerate din județul Constanța.

Cu ocazia controalelor au fost verificate 95 de societăți comerciale și au fost aplicate 117 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 57.000 de lei, dintre care 14 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, 11 pentru activităţi de producţie, comerţ sau prestări de servicii ilicite, 28 pentru fapte de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice.

De asemenea, în stațiunea Mamaia, polițiștii au identificat 2 societăți comerciale care nu au luat măsurile necesare în vederea respectării normelor de protecție sanitară și nu au asigurat ca normele de distanțare fizică să fie aplicate în mod eficient, pentru a se evita, pe cât posibil, interacțiunea fizică cu și între clienți, fiind aplicate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 30.000 de lei.

Scopul acestor activități este responsabilizarea cetățenilor privind respectarea măsurilor de protecție sanitară și a normele de protecție împotriva răspândirii infecțiilor cu noul coronavirus. De asemenea, se recomandă în continuare ca cetățenii să respecte măsurile de distanțare fizică pentru a se proteja pe ei înșiși, dar și pe toți cei din jurul lor. 

related posts

Leave a Comment