Home Actualitate Polidin sub formă de spray nazal şi ursuleți gumați

Polidin sub formă de spray nazal şi ursuleți gumați

by Florentina Lup
0 comment

Reluarea producției de Polidin, unul dintre cele mai cunoscute medicamente de concepție românească, a depășit etapa de laborator. Polidinul a apărut ca un concept românesc de înlocuire a Omnadinului (poate cel mai cunoscut imunomodulator din istorie) care era utilizat în anii dinaintea celui de-Al Doilea Război Mondial.

În cadrul Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino” se află în desfășurare un proiect prin care se va realiza un produs imunomodulator de tip Polidin, ce va fi distribuit pe piaţă, în categoria urmărindu-se punerea ac suplimente alimentare.

În acest scop, s-a dezvoltat și modernizat procesul de fermentație bacteriană prin trecerea de la o tehnologie convențională (plăci Roux) la o tehnologie modernă, controlabilă (bioreactoare specializate). Forma de administrare a Polidinului este dezvoltată pentru a obține capsule gelatinoase orodispersabile de tip ursuleț (POLIDIN –O) și spray nazal (POLIDIN-N). Prin schimbarea formei de administrare a Polidinului se dorește ca produsul să devină mai atractiv pentru un segment cât mai larg de populație (copii, adulți, vârstnici).

Toate activitățile s-au desfășurat în cadrul unui proiect de cercetare-dezvoltare de tip PSCD (Plan Sectorial de Cercetare-Dezvoltare) al Ministerului Apărării Naționale.

Testele clinice vor continua astfel încât Polidinul să fie repus pe piață și sub formă de medicament cu administrare injectabilă.

Sursa: Ministerul Apărării Naţionale

related posts

Leave a Comment