Home Actualitate Podul de la Cernavodă reabilitat fără restricții de circulație

Podul de la Cernavodă reabilitat fără restricții de circulație

by Florentina Lup
0 comment

Reprezentanții Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) și cei ai Maristar Com SRL, au semnat contractul „Realizarea Lucrărilor de Reabilitare a Podului de la Cernavodă”, situat pe Autostrada A2, la km 157+600”.

Valoarea contractului este de aproximativ 67 milioane de lei, fonduri europene nerambursabile, perioada de execuție 24 de luni și garanția 60 de luni.

În timpul sezonului estival se vor executa doar lucrări la infrastructură, fără a se institui restricții de circulație.

,,Îmi doresc ca în cel mai scurt timp să nu ne mai confruntăm, când mergem spre litoral, cu problemele de pe partea carosabilă a Podului de la Cernavodă. I-am cerut antreprenorului să își facă treaba eficient, deoarece  CNAIR va verifica în permanență calitatea lucrărilor. Nu ne permitem să mai fie făcute lucrări de mântuială, iar, după prima ploaie sau ninsoare, să ne trezim cu gropi în carosabil. Totodată, i-am cerut antreprenorului să aibă în vedere ca, în perioada sezonului estival, să facă doar lucrări la partea de infrastructură, astfel încât să evităm impunerea de restricții de circulație și îngreunarea traficului”,  a declarat Cătălin Drulă, ministrul transporturilor.

În cadrul contractului de reabilitare a părții rutiere, vor fi realizate o serie de lucrări, precum: înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuirea sistemului rutier, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea rosturilor de dilatație, lucrări de reparații cu betoane speciale la placa de suprabetonare a viaductelor de acces și la pile, lucrări de refacere a protecției anticorozive la structura metalică, atât pe podul principal, cât și pe viaductele de acces.

related posts

Leave a Comment