Home Actualitate Plajele municipale vs. plajele turistice

Plajele municipale vs. plajele turistice

by Antonia Mocanu
0 comment

Un nou trend ia naștere pe Litoral: turiștii încep să aleagă plajele municipale în detrimentul plajelor turistice, din stațiuni. Se-ntind pe kilometri întregi, sunt amenajate ultramodern, iar aglomerația din Mamaia nu există aici. Ultima plajă deschisă este NEVERSEA: organizatorii festivalului oferă astfel o consolare fanilor care iubeau muzica și distracția în aer liber, absente anul acesta.

Constanța are trei plaje municipale în adevăratul sens al cuvântului. De la an la an sunt mai amenajate și pline de facilități pe care operatorii comerciali le oferă localnicilor. Șezlonguri de lux, umbreluțe moderne, băuturi fine la beach bar. Ușor-ușor, localnicii s-au lăsat convinși să nu mai bată drumul până în Mamaia.

Plajele municipale din Constanța arată bine, sunt mult  mai ieftine în toate privințele și oferă sporturi nautice pe care mulți le îndrăgesc. Așa se face că fură mulți turiști din Mamaia.

La câțiva kilometri mai la sud, spre Portul Turistic Tomis, cea mai recentă plajă reamenajată este NEVERSEA. O consolare cât de cât pentru fanii festivalului, care anul acesta nu se va desfășura din pricina pandemiei de COVID.

Plaja Modern, cunoscută ca „plaja constănțenilor” a suferit o transformare radicală. Sunt multe decoruri specifice doar festivalului NEVERSEA, aerul este acela foarte adolescentin și atmosfera e întregită de muzica ce se revarsă continuu din boxele de pe nisip. Festivalul care aduna anual sute de mii de turiști pe-această plajă, trăiește acum doar în sufletul fanilor.

Tendința generală este către plajele municipale, mult ignorate de turști până anul acesta. Odată cu amenajarea lor la concurență cu Mamaia, ele încep  să-și revendice statutul de vedete în preferințele vacanțelor pe Litoral.

related posts

Leave a Comment