Home Actualitate Performanță în echitație

Performanță în echitație

by Antonia Mocanu
0 comment

La doar 14 ani este un adevărat competitor de temut în cele mai importante concursuri de echitaţie. În România la categoria ei de vârstă aproape că nu are rival și este hotărâtă să își depășească limitele, chiar dacă asta înseamnă multe ore de muncă și sacrificii. Este povestea Emmei Butucă, dublă campioană balcanică, o constănțeancă pentru care echitația nu mai are demult secrete și pentru care o banală pasiune din copilărie a devenit un vis implinit.

Povestea începea în urmă cu 8 ani, pe vremea când Emma era doar o fetiță ca oricare alta, poate chiar mult prea timidă și fără  nicio pasiune. Părinții au încercat să îi îndrepte pașii către diverse activități artistice și sportive însă Emma nu a fost atrasă de niciuna. Până când a mers împreună cu o prietenă la o lecție de echitație. A fost dragoste la prima vedere, iar de atunci Emma a început să viseze la momentul când va urca pe podium.

De atunci şi până în prezent a câştigat cupă după cupă şi astfel a ajuns să fie una dintre cele mai de temut adversare la categoria ei de vârstă. Ca să ajungă însă aici a fost nevoie de multe ore de muncă petrecute la antrenamente.

Nu regretă însă drumul ales, chiar dacă asta a însemnat sacrificarea timpului pe care ar fi putut să îl petreacă alături de alți copii de vârsta ei.

Emma este dublă campioană balcanică, cel mai tânăr câştigător al unei etape de GRAND Prix de seniori la vârsta de 14 ani şi singurul junior câştigător până în prezent al cupei Ecvestria ediţia 2021.

Emma nu ar fi reușit probabil să atingă astfel de performanțe dacă în spatele ei nu s-ar fi aflat  doi părinți,  dispuși la rândul lor să sacrifice orice pentru viitorul sportiv al copilului lor. Tatăl Emmei a înființat clubul de echitație pe care copila îl reprezintă cu mândrie. I-a achiziționat caii din România și Germania și a construit chiar și o bază sportivă în care Emma se antrenează.

Cea mai mare dorință a Emmei este să pună România pe harta concursurilor de echitaţie. Acum se pregăteşte intens pentru Campionatele Europene din Portugalia, de unde speră să vină cu cea mai strălucitoare medalie.

related posts

Leave a Comment