Home Actualitate Acțiunea polițiștilor rutieri de ziua copilului

Acțiunea polițiștilor rutieri de ziua copilului

by Antonia Mocanu
0 comment

De ziua copilului politiștii rutieri din Constanța au vrut să verifice siguranța celor mici pe drumurile din oraș. Mașinile au fost oprite în trafic, iar ofiterii de la Rutieră au vrut să vadă scaunele speciale pentru cei mici, și cât de adecvate sunt pentru vârsta lor. Anul trecut în România 122 copii și-au pierdut viața în urma accidentelor rutiere și 600 au fost grav răniți. Majoritatea nu erau transportați în scaune auto, așa cum prevede legea.

Scaunele auto sunt esenţiale pentru siguranţa copiilor. Modul corect de instalare al lor este cu faţa în direcţia inversă de mers a maşinii. Acest tip se recomandă copiilor până în 13 kg. După această greutate, se folosesc scaune care se fixează cu faţa la direcţia de mers. Pe măsură ce copilul va creşte, producătorii recomandă înălţătoare. Iar politiștii de la Rutieră le-au spus toate detaliile părinților opriți in trafic.

Scaunele auto pentru cei mici se recomandă atât la călătoriile scurte, cât şi la cele lungi. Este important ca părinţii să facă pauze pe drum, să scoată copilul din scaun şi să îl aşeze în alte poziţii

Dacă cel mic este pus într-un scaun auto, în caz de accident,  riscul de rănire scade cu 80% și de deces cu 90%, spun specialiștii. Cu condiția să alegem cel mai potrivit scaun auto pentru copil.

Unii părinți aleg scaunele pentru copii în funcție de confort, alții în funcție de dotările pe care le au. Prețul lor pornește de la 200 de lei și poate depăși 1.000 de lei.

Anul trecut în România, 122 copii și-au pierdut viața în urma accidentelor rutiere și 600 au fost grav răniți. Majoritatea nu se aflau în scaune auto. Șoferii care nu respectă legea riscă să fie sancționați cu o amendă în valoare de 580 de lei și 3 puncte penalizare.

related posts

Leave a Comment