Home Actualitate Pavilionul Expozițional, din nou aglomerat

Pavilionul Expozițional, din nou aglomerat

by Antonia Mocanu
0 comment

Numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 continuă să crească în judeţul Constanţa. Rata incidenţei a depășit pragul de 8 la mia de locuitori. De frica virusului sau de teama interdicţiilor dacă nu au certificat verde, constănţenii au luat cu asalt centrul de vaccinare de la pavilionul expozițional. Și, dacă în urmă cu câteva săptămâni centrul imunizare era mai mult gol, acum, încă de la primele ore ale dimineții locuitorii de la malul mării s-au așezat la coadă pentru a se putea vaccina.

Mulți dintre ei sunt deja la cea de-a treia doză, dar deopotrivă sunt și tineri, aflați pentru prima dată la Pavilionul Expozițional. Motivul lor este simplu: restricțiile impuse de autorități din ultimele zile i-au determinat să se imunizeze. 

„De la debutul pandemiei cu noul coronavirus, la nivelul județului Constanța au fost confirmate 52.142 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Până în prezent, 1.462 de persoane au decedat din rândul celor pozitivate. În acest moment, sunt 472 de persoane internate, la nivelul județului Constanța. De asemenea, la nivelul județului sunt 942 de persoane aflate în carantină la domiciliu și 4.631 de persoane sunt izolate la domiciliu”.

De asemenea, potrivit Direcției de Sănătate Publică Constanța, mai sunt disponibile doar trei paturi libere la ATI în județul Constanța, situația acestora este următoarea:   Spitalul Județean 23-5 libere, Spitalul Mangalia 9-0, Spitalul Medgidia 15-0.

Constanța a depășit rata de incidența de 7,5 la mia de locuitori, astfel că  a fost extinsă carantina de noapte pentru toate zilele săptămânii, iar persoanele nevaccinate se pot deplasa în afara localității doar până la ora 20.00, iar pentru urgențe, cu o declarație pe propria răspundere sau de la angajator.

related posts

Leave a Comment