Home Actualitate Parteneriat între Facebook şi Poliția Română

Parteneriat între Facebook şi Poliția Română

by Florentina Lup
0 comment

De astăzi, Facebook sprijină Poliția Română cu mediatizarea cazurilor de răpire a copiilor. 

„Alertă Răpire Copil” este un mecanism național de alertă publică, care se declanșează în situații de răpire a unui copil ori în situații în care un copil dispărut are viața pusă în pericol.

Disponibilitatea platformei de social-media Facebook, de a deveni partener al sistemului „Alertă Răpire Copil”, oferă posibilitatea diseminării, către utilizatorii acesteia, a alertelor generate în cazul declanșării mecanismului. România este cea de-a 24-a țară din lume care colaborează cu Facebook pentru găsirea copiilor răpiți.

Mediatizarea alertelor prin intermediul Facebook necesită transmiterea acestora într-un format specific către platforma social-media. Totodată, pe lângă informațiile specifice transmise către Facebook, mesajul de activare va fi însoțit de un link URL către comunicatul de presă al Poliției Române, despre cazul care a dus la declanșarea mecanismului, comunicat publicat pe pagina www.politiaromana.ro sau pe pagina oficială de Facebook a instituției. Astfel, utilizatorii Facebook pot accesa, prin intermediul link-ului, mai multe informații legate de cazul mediatizat.

De la operaționalizare, în anul 2011, au fost declanșate 8 alerte, toate fiind clarificate rapid, în urma investigațiilor făcute de polițiști și a informațiilor obținute de la cetățeni, fiecare caz având caracteristici și rezolvări specifice. Mecanismului „Alertă Răpire Copil” este similar sistemului „Amber Alert” din Statele Unite ale Americii.

related posts

Leave a Comment