Home Actualitate Panică la Spitalul Județean Constanța

Panică la Spitalul Județean Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

A fost panică la Spitalul Judetean din Constanța în weekend după ce un incendiu a izbucnit la etajul 4 al clădirii, în secția de chirurgie cardiovasculară. Patru medici care se aflau în acel moment în interior s-au autoevacuat. Inspectoratul pentru Situații de Urgență a trimis numeroase forțe de intervenție însă incendiul a fost stins de pompierii unității medicale până la sosirea militarilor. De vină ar fi fost un scurt circuit electric la un aparat din blocul operator.

Angajații spitalului au fost cei care au dat alarma și au sunat la 112, sâmbătă, în jurul orei 18. În doar trei minute pompierii militari părăseau unitatea, iar după alte patru minute soseau în curtea Spitalului Județean. O autospecială, două autospeciale cu scară, și alte patru mașini de stingere și două echipaje medicale au fost dislocate la intervenție. Când au ajuns însă militarii, pompierii angajați ai spitalului reușiseră să localizeze și să stingă focul.

Cu puțin înainte de izbucnirea incendiului, în blocul operator avusese loc o intervenție chirurgicală, însă aceasta fusese încheiată, iar pacientul fusese de asemenea transferat. Datorită intervenitiei promte a celor de la spital nu a fost nevoie de evacuarea pacientilor.

Conducerea Spitalului Județean a anunțat că zilele viitoare întreaga rețea electrică a  unității spitalicești va fi reverificată.  

related posts

Leave a Comment