Home Actualitate Păcăliți de escroci pe internet

Păcăliți de escroci pe internet

by Antonia Mocanu
0 comment

O nouă „țeapă” inventată de escrocii de pe internet. Victimele sunt racolate de pe site-urile de anunțuri. Le păcălesc că vor să cumpere imediat și nu pun întrebări extra despre produs. Un tânăr din Lugoj a povestit reporterilor Antena3, cum a fost la un pas să cadă în plasa acestor indivizi. Poliția Română a lansat și o campanie de conștientizare a riscurilor la care se expun cei care apelează la astfel de site-uri.

Dani Jidvan este din Lugoj, iar înainte de sărbători a vrut să vândă un sistem CD Player pe un site de profil. Imediat a fost contactat de un presupus cumpărător care s-a arătat intersat să cumpere produsul foarte repede. Nu l-au interesat detaliile, iar discuția s-a derulat prin intermediul unei rețele de socializare.

Și-a dat din fericire seama la timp că este vorba de o excrocherie și a oprit conversația.

Oamenii legii spun că victimele sunt racolate din rândul celor care vând produse pe siteurile de profil. Astfel, escrocii îi contactează pe vânzatori și le solicită datele cardului pentru a  face plata unui produs pe care îl cumpără. Apoi anunță victima că ei au plătit deja într-un cont al site-ului, iar persoana respectivă nu trebuie decât să introducă  datele cardului pentru a primi suma respectivă.

La nivelul țării au existat mii de astfel de cazuri însă puțini au fost cei care au mers la poliție și au făcut reclamație. Poliția Română a lansat chiar și o campanie de conștientizare în acest sens și a lansat un avertisment pentru românii care vând produse pe site-urile de anunțuri. A fost lansat și un clip în care politiștii arată cum poate fi recunoscut un astfel de escroc.

Sursa foto: http://www.politika.rs

related posts

Leave a Comment