Home Actualitate Situație controversată, la Constanța

Situație controversată, la Constanța

by Antonia Mocanu
0 comment

Condamnat definitiv la doi ani și jumătate de închisoare cu suspendare pentru tentativă la transmiterea sindromului imunodeficitar dobândit, un fost călugăr din Constanța, continuă să încalce legea. Slujește sub numele de preotul Makarie, la o biserică ridicată pe un teren scos la vânzare de către ANAF Constanța. Asta deși el a fost caterisit din rândurile bisericii ortodoxe încă din anul 2008. Poliția s-a autosesizat și face cercetări.

Nicolae Sima, cunoscut și sub numele de părintele Makarie a fost exclus din rândurile bisericii ortodoxe în urmă cu 13 ani când ar fi furat bani din cutia milei și le-ar fi prezentat credincioșilor drept autentice câteva moaște false ale unor sfinți, aduse de la Kiev. Ba chiar organiza și unele  slujbe false de exorcizare.

În 2012, Nicolae Sima ajunge însă din nou în atenția autorităților, când este reținut și cercetat pentru că ar fi plătit doi adolescenți  să întrețină relații sexuale cu el. A stat în arest doar 24 de ore.  Judecătorii au decis că poate fi cercetat în libertate, pentru că nu ar prezenta pericol public. Trei ani mai târziu însă ajunge din nou în spatele gratiilor, după ce a fost acuzat că a întreținut relații sexuale cu un bărbat fără însă să îi spună acestuia că suferă de sindromul imunodeficitar dobândit. A fost condamnat la doi ani și jumătate cu suspendare, iar odată ajuns în libertate bărbatul și-a reluat vechile obiceiuri…bisericești. De aproximativ trei ani slujește în Biserica Sfânta Treime construită la ieșirea din Constanța, lacaș, care împreună cu terenul pe care se află, sunt în acest moment în administrarea statului și au fost scoase chiar la vânzare de către  ANAF.

Între timp falsul preot și-a făcut și o așa zisă asociație umanitară prin care strânge fonduri și ajută persoanele aflate în situații dificile și umblă prin spitale și împarte daruri la copii. În toate acțiunile, Nicolae Sima, poartă haine preotești.

După ce a fost exclus din rândurile Bisericii Ortodoxe, fără să mai aibă posibilitatea de reintegrare, Sima s-ar fi adresat unei structuri bisericești necanonice din Italia, adică nerecunoscută de nicio  Biserică Ortodoxă  și intitulată abuziv Mitropolia Ortodoxă de Milano.

related posts

Leave a Comment