Home Actualitate Profesorii și elevi vor redeschiderea școlilor

Profesorii și elevi vor redeschiderea școlilor

by Antonia Mocanu
0 comment

Peste 80% dintre profesori şi 70% dintre elevi cred că şcolile trebuie redeschise. Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de către World Vision România. Asociația cere respectarea descentralizării deciziei în educaţie şi reluarea de urgenţă a şcolii fizice din semestrul al doilea. Studiul mai arată că școlile ar putea rămâne închise doar în zonele cu risc crescut de infectare.

Peste jumătate  respective 52% din copii au nevoie ca, atunci când revin în bănci, recuperarea materiei să se facă într-un ritm care să nu îi suprasolicite. World Vision România cere reluarea de urgenţă a şcolii fizice din semestrul al doilea, în funcţie de rata de infectare din localităţi.

În plus, fundaţia solicită reluarea şcolii în format fizic pentru toţi elevii din categoriile vulnerabile din România, cu precădere cei din mediul rural, care nu au mai avut acces la educaţie de aproximativ un an. Solicitarea are la bază un sondaj realizat în perioada decembrie 2020 – ianuarie 2021 printre elevi şi profesori, din care reise că peste 70% dintre copii, respectiv peste 80% dintre profesori consideră că şcolile ar trebui redeschise.

Reprezentanții fundației consideră că dacă se va continua cu școala online pentru toti elevii, va creste nivelul de abandon şcolar şi vor apărea lacune majore în educaţia unei întregi generaţii.

Conform aceluiași sondaj  jumătate dintre elevi consideră că şcoala este pregătită să se redeschidă asigurând dezinfecţia spaţiilor comune din şcoală şi a sălilor de curs. Și cadrele didactice consideră că şcoala este pregătită să se redeschidă în condiții de maximă siguranță. O problemă însă o reprezintă recuperarea materiei pierdute.

Peste jumătate din copii au nevoie ca, atunci când revin în bănci, recuperarea materiei să se facă într-un ritm care să nu îi suprasolicite. Aproape 42% din elevi se tem că revenirea la şcoală va presupune un ritm rapid de predare – învăţare – ascultare și sunt îngrijorați de cum vor decurge lucrurile.

Sondajul a fost realizat pe un număr de 1.490 de elevi şi aproape 500 de profesori.

related posts

Leave a Comment