Home Actualitate Optimism la cote ridicate

Optimism la cote ridicate

by Antonia Mocanu
0 comment

Optimismul românilor este clar la cote ridicate. Peste 74% dintre cei chestionați cred că ar reuși să se angajeze în mai puțin de 3 luni de când ar demara un proces de schimbare a jobului. Dintre aceștia mai bine de jumătate cred că ar putea să găsească locul de muncă pe care și-l doresc în mai puțin de o lună.

Încrederea românilor nu e dată doar de optimismul lor, ci și fermitatea lor atunci când vine vorba  de a face compromisuri pentru un loc de muncă mai bun. Astfel, 46% dintre ei nu ar face nicio concesie, nu ar accepta sub nicio formă un salariu mai mic, nu s-ar reloca pentru o oportunitate profesională mai bună și nici nu ar lua în calcul un job departe de domiciliu.

Totuși, 31% dintre candidați ar face o reconversie profesională dacă ar găsi un job cu perspective mai bune, 13% ar accepta chiar un salariu mai mic dacă noul loc de muncă ar fi mai aproape de casă, iar 10% ar fi dispuși să-și schimbe domiciliul.

În ceea ce privește așteptările salariale ale candidaților, cei fără experiență cred că merită un salariu de 2.500 – 3.000 de lei pe lună, adică mai mare decât cei care au deja 1-2 ani de experiență pe piața muncii și care cred că sunt îndreptățiți la 2.000-2.500 de lei pe lună.

Studiul a fost derulat în perioada 18 octombrie – 5 noiembrie a acestui an, pe un eșantion de peste 1.213 de respondenți cu vârste cuprinse între 18 și peste 55 de ani.

related posts

Leave a Comment