Home Actualitate O vară de foc pentru salvatorii constănțeni

O vară de foc pentru salvatorii constănțeni

by Antonia Mocanu
0 comment

Salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Dobrogea” se pregătesc pentru o vară de foc atât din prisma pandemiei de coronavirus, dar și a sezonul estival început mult mai târziu decât de obicei.

La nivelul conducerii Inspectoratului General pentru Situații de Urgență s-a luat decizia suplimentării personalului salvatorilor care deservesc stațiunile de la malul mării, prin detașarea de pompieri, 1.000 mai precis, pe toată durata sezonului estival, care vor veni cu ambarcațiuni, ambulanțe și motociclete SMURD, autospeciale de stingere a incendiilor, șenilate și așa mai departe.

De asemenea, pentru a asigura intervenții cât mai rapide, au fost înființate 24 puncte de lucru temporare, pentru stingerea incendiilor în localitățile Cogealac, Crucea, Adamclisi, Băneasa, Valea Dacilor și Mihail Kogălniceanu, Ovidiu, dar și în stațiunile Mamaia, Techirghiol, Costinești, Vama Veche și Eforie Nord, în fiecare punct fiind alocată o autospecială de stingere cu apă și spumă.

De asemenea, au fost realizate opt puncte de prim ajutor, dotate cu corturi, ambulanțe, șenilate și motociclete SMURD, pe plajele din Corbu, Mamaia Nord, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costinești, Saturn – Venus și Vama Veche.

În porturile turistice au fost înființate și puncte de salvare acvatică, unde sunt acostate ambarcațiuni cu care să se intervină cât mai repede, la solicitările de înec. Astfel, au fost realizate cinci puncte, în porturile Tomis, Belona, Mangalia, Lacul Siutghiol și Lacul Techirghiol.

related posts

Leave a Comment